RSS

Alpe d’HuZes | Ik moet ergens op terugkomen

20 Feb

Bij iemand op Facebook las ik laatst het zinnetje ‘Vergèt nie te lèven, want straks bende oud’. En eigenlijk slaat dat zinnetje de spijker op zijn kop! Laat ik het uit gaan leggen. Eigenlijk moet ik gewoon naar bed gaan want morgen is het vroeg dag maar ik zit nog vol met endorfine omdat ik net de Alpe d’Huez heb beklommen. Dan maar even bloggen…..want ik heb eigenlijk wel iets te vertellen.

Afgelopen maandag ben ik, samen met zo’n 15 collega’s, op weg gegaan naar Doorn. Het leek een doodnormale werkdag maar dat was het niet. We hadden ons namelijk ingeschreven voor een seminar. En geen seminar over saaie IT systemen of over allerlei methoden en technieken maar een seminar over hoe je grensverleggend kunt leven. Huh, wat? Ga je daar met collega’s heen? Nou, inderdaad!

Bij toeval kwam ik op internet tegen dat Coen van Veenendaal (oprichter AD6)  een seminar organiseerde waarin hij het gedachtegoed van Alpe d’HuZes vertaalde naar je eigen dagelijkse leven. Waarvoor leef je nu eigenlijk? Zware kost om met collega’s heen te gaan, dacht ik nog. Toch maar eens de peilstok erin gestoken en wat collega’s gepolst of ze dit iets zouden vinden. Eigenlijk allemaal positief. Dus maar gaan regelen. En gelukt!

En dus zaten we afgelopen maandag in een mooie bosrijke locatie in Doorn, onder leiding van Coen en Mark Verhees na te denken over onze dromen. En nog veel belangrijker, waarom we die niet invullen!

Coen heeft een aantal succes principes die ten grondslag liggen aan het succes van Alpe d’HuZes. Deze zijn: Groots durven zijn, ontbaatzuchtig, onafhankelijk, dromen, afzien en vertrouwen.  Laat ik er een paar toelichten. Het zijn van ontbaatzuchtig heeft natuurlijk alles te maken met AD6, dat doe je namelijk voor iemand anders. En dat geeft een fantastisch gevoel! Een gevoel dat ik pas na mijn deelname aan AD6 echt goed heb leren waarderen. Het geeft je ultieme voldoening! Dat smaakt naar meer! Afzien hoef ik niet uit te leggen. Als je echt iets wilt, als je echt ergens voor gaat moet je afzien. Of het nu 6x een berg opfietsen is of iets heel anders…

Dromen….. Gedurende de dag nam Coen ons mee in een proces waarin we langzaam maar zeker onze echte dromen onder ogen zouden komen. Op het moment dat hij ons vroeg om met de ogen dicht de houding aan te nemen welke we hadden tijdens 1 van onze mooiste herinneringen, nam ik de houding aan van het moment dat ik met Appie hand in hand over de finish van AD6 kwam….voor de 6de keer…. Uiteraard had ik ook de houding kunnen aannemen die ik had tijdens de geboorte van Sem en Tuur maar om daar lijkbleek op stoel te gaan zitten was me ook nogal wat… 🙂

Dus dat was een van mijn mooiste dingen uit mijn leven? Eigenlijk wist ik dat al lang. Wat zou ik doen als ik nog maar 2 jaar te leven had? Ook zo’n mooie vraag die rauw op ons dak viel. Twee dingen zou ik doen…. Bewuster genieten en tijd besteden aan mijn gezin……en nog 1 keer meedoen met AD6… En toen de vervolgvraag…… En waarom doe je dat dan niet?? Dus……

Goed, het is moeilijk om de sfeer van de dag samen te vatten in een blog. Daarvoor moet je het eigenlijk gewoon dat seminar een keer volgen. Ik zou het iedereen aan kunnen raden! http://www.voorpositiviteit.nl/seminar/seminar-grensverleggend-leven/. Laat ik maar gewoon vertellen wat mijn besluiten zijn die ik aan het einde van de dag heb genomen. Mooi detail: We moesten een brief aan ons zelf schrijven waarin we een besluit moesten zetten. Over een half jaar krijgen we die brief in de bus en worden we geconfronteerd met ons besluit. En kunnen we ons schuldig voelen….of niet…

Mijn belangrijkste besluit is dat ik niet meer zo hard roep dat ik nooit meer mee zal doen met AD6. Dat het een eenmalige actie zou zijn. Daar ga ik op terugkomen. Maar wel met een reden. Ik zou heel graag met een team meedoen dat bestaat uit mensen die nog dichterbij staan dan mijn collega’s. Een soort van vriendenteam. En dan samen die ervaring beleven die ik heb mogen beleven. Ik zou heel graag mensen willen enthousiasmeren voor dit prachtige evenement om vervolgens samen met hen de uitdaging en de beleving aangaan. Het is prachtig! Hoe gaaf zou het zijn om samen met mensen waarmee je een nauwe band hebt, hand in hand over de finish te rijden in de wetenschap dat je iets fantastisch gedaan hebt voor een ander? Ik denk dat menig traantje over de wangen zal lopen…. Dat is mijn droom!

En uiteraard heb ik ook nagedacht over het vele trainen en de tijd die ik erin moet stoppen. Zoveel als afgelopen jaar wil ik niet meer. Hoeft ook niet neer. Mijn basis conditie is al beter als eerst. Gelukkig maar. Eerst dacht ik dat ik niet meer mee wou doen omdat niets die 6x meer zou kunnen overtreffen. Maar ik vraag me nu toch af of  hand in hand over de finish rijden….met mensen die dichtbij je staan…niet net zo gaaf is. Ook al is dat dan niet je zesde keer…. Bij het idee alleen al perst een klein traantje zich uit mijn oog en zoekt zijn weg over mijn wang….

Er zijn vast mensen die de bui al zien hangen….. 🙂

 
4 Comments

Posted by on 20 February 2013 in Uncategorized

 

4 responses to “Alpe d’HuZes | Ik moet ergens op terugkomen

 1. Bobby

  21 February 2013 at 06:38

  Gaaaaaaaafffff!!! Je bent een kanjer Rob. Dat gaat een groot team worden 🙂

   
 2. trinette

  21 February 2013 at 07:33

  Rob, mooi geschreven en je hebt een mooie droom. Ik weet zeker dat hij zal gaan uitkomen!

   
 3. Mark Verhees

  21 February 2013 at 08:04

  Wow, Rob, wat een fantastisch verhaal. Zo puur en mooi beschreven. Dank je wel voor het delen.

   
 4. Natasja

  21 February 2013 at 21:37

  Mooi begin en hopelijk ook een mooi einde! Karin oefent al goed op en neer naar school 😉 Succes!

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: